Thursday, July 16, 2009

Vatra Dornei Reloaded.

Am plecat Duminica seara, cand toata lumea mi-o zis ca ploua. Eu am avut incredere in prognoza meteo de pe aici si am plecat seara la 5 din Suceava.
Pe drum ceva ploicica dar nu ne-am lasat descurajati.

Nu am mers cu masina mea si asta m-a bucurat. Nu ca nu trebuia sa am grija de masina, ci pentru ca nu am condus nici dus nici intors.
Ajunsi pe Mestecanis observam ca dincolo, norii s-au mai rasfirat. Ne bucuram si continuam drumul spre Dorna. Planul initial era sa stam 2 zile la cort.
Ajunsi la Vatra Dornei mergem in camping unde surpriza, gazda refuza sa ne dea loc de cort si in loc de loc de cort ne da o casuta la pret de cort. Casuta cu nr.4.
Luam cina in oras. Eu servesc un paprikas cu copanele de pui si mamaliguta. Un fel de ostropel cu mai multe legume. Buna mancarea. Ajungem la casuta si la somn, a doua zi lucruri mari.
Ne trezim la 9 luam micul dejun si la 10 eram pe drum. Telul nostru era sa vizitam fosta exploatare de sulf de pe Calimani.
Pentru a face lucrul asta trebuie:
-sa mergi intr-o zi lucratoare la PNC (Parcul National Calimani) e in Vatra Dornei
-sa spui ca vrei sa vizitezi parcul cu masina
-sa-ti iei permisul
-sa mergi in calimani

Asta am facut si noi. Cu permisul in mana, apoi in torpedou am pornit spre Gura Haitii. Aceasta bucata am condus eu. Ajunsi la bariera paznicii era gata sa sara pe noi cu intrebari de genul ce cautati aici? Eu precum in vestul salbatic am scos permisul de trecere la inaintare. Dupa o verificare a acestuia de catre un neamt. Am avut libera trecere.
Ne-am interesat de le nenea paznic ce si cum si cat putem urca cu masina apoi am purces la drum.Ajuns sus am gasit fosta vila a lui Ceausescu. Stiti voi peste tot o casa. In asta a stat o singura data. Dar avea de toate. Vreo 6 camere. Un apartament. Bai, bucatarie, camara, scari de stejar, semineu, tot ce vrei pentru un sejur superb la munte. Binenteles era dezafectata. Toata.

2 comments:

  1. Am fost si eu aici cand eram prin clasa a VII-a... adica acu' muuuuulti ani :D. Cred ca intr-o drumetie cu profu de geografie Penisoara! (Rings a bell to anyone?)Anyway... am fost surprinsa sa descopar prin fotografiile tale care sunt absolut superbe... ca nu s-a schimbat mai nimic. Totul e ca atunci... adica acu' muuuuuulti ani! Am amintiri frumoase din acea excursie... mie mi-a placut zona... locurile erau frumoase... atat timp cat poti face abstractie de mirosul de sulf care pe unii mai sensibili ii cam doboara :)).
    Nota 10 pentru fotografii, pentru idee si pentru coloana sonora! :)

    ReplyDelete
  2. multumesc frumos irina. ideea e din liceu. cam clasa a IX-a stiam de la diriga care e de geografie. Doar ca nu stiam unde se afla. Cum am aflat am facut research si am ajuns acolo. Cu toate impedimentele aparute.

    ReplyDelete