Preluarea de pe blogul domnlui Dan Mihaescu.
N.T. Orăşanu a rămas în istoria gastronomică a românilor, fiind omul care a inventat micii. S-a întâmplat într-o seară din 1912, pe strada Covaci nr. 3, în restaurantul lui Iordache Ionescu “La trei frunze de viţă”, vestit pentru cârnaţii la grătar şi vin din Basarabia. Oraşanu venit pentru cârnaţii faimoşi ai lui Iordache, a fost refuzat, patronul regretând că nu mai are maţe de cârnaţi. «Compoziţia o ai ? » s-a interesat scriitorul . Compoziţia, cu toate ingredientele exista şi el a cerut să se rotunjească în palmă nişte cârnaţi mici, aşa fără înveliş şi să fie puşi pe grătar. Inovaţia a rămas celebră până, dar şi în zilele noastre. Aşa s-au născut mititeii.
No comments:
Post a Comment