Thursday, May 7, 2009

Teza unica,paznicii de usi, si excesul de zel.

Azi ca toata saptamana asta m-am trezit cu capu in noapte ( sau cu noaptea-n cap? ) pentru a merge si a oferi mirabolantele DVD-uri scolilor. DVD-uri cu lectii ce vin cu complimentele MECI ( sau muci sau muici sau mueci ( Ministerul educatiei cercetarii si inovarii(sa vezi cate inoveaza in cele ce urmeaza))). Nu lucrez la SIVECO, dar ii reprezint. BUN.

Dupa ce marti ne-o futut ca nu o mai fost teza unica, joi e marea teza unica. NASOL. Speram la greva. Daca era greva veneau directorii la mine. Asa o trebuit sa merg eu la ei. Si am mers.

Si in fascinantul meu traseu de azi: Suceava-Paltinoasa-Frumosu-Vatra Moldovitei-Moldovita-Stulpicani-Bucsoaia-Manastirea Humorului-Gura Humorului-Capul Condrului-Valea Moldovei-Capul Campului-Gura Humorului va relatez urmatoarele evenimente. 2 la numar, acestea fiind mai.... interesante sa zicem. poate 3. poate.

Plec la 9:25 din SV. parcurg cu viteza melcului bulevardu fara nume. trec de scheia. dau cox pana la paltinoasa. Dimineata ploua ceea ce m-a inspirat in a calca pedala acceleratiei mai tare ca deobicei. In special in localitati se intampla lucrul asta si asta pentru ca radarele nu au voie pe ploaie. prima oprire(am facut cel putin o oprire in fiecare din cele enumerate mai sus)se rezolva in jur de 3 minute. astfel ca la 10:03(ceasul din bord) deja eram in drum spre humor. trec de humor rezolv rapid si frumosu si ajung in vatra moldovitei pe la ora 11:20.
Intru in scoala si mi se comunica ca directoarea nu este si ca nici nu o gasesc azi ca e dusa.

-Unde e dusa?
-La scoala la Moldovita dupa subiecte.
-Are stampila la ea?
-O are. Dar nu puteti intra in scoala!
-E nu pot.... pot doamna.

Si plec. Pe drum ma intalnesc cu doamna directoare dupa un telefon prealabil. Ii dau actele si-i spun ca merg la Moldovita si ma intorc si la dumneaei. Tipa aroganta imi zice ca-i trebe 30 de minute. zic na 20 pe drum 10 la moldovita mai pierd vremea bine.
Rezolv Moldovita instant. Opresc la un Magazin Mixt. Cumpar un suc, nu de alta dar imi era sete, mai beau... si purced agale... 40-50km/h spre vatra moldovitei. sa zicem ca era ora 11:50 cand am ajuns. NU MAI ZICEM IS CONVINS. intru in scoala. o tipa in rosu citea peretii(lucru care e de tinut minte in punctul asta al povestii)

-Buna ziua. Bogdan Tibu reprez. SIVECO. doamna directoare?
-Are treaba.... cu teza unica... nu aveti voie in scoala...
-Am vorbit cu ea de niste acte.....
-Da asteptati.

Si ma pun si astept.... Ma apuc si eu sa citesc peretii( erau destul de diversificati si relativi actuali informatii dragute, imagini, etc-rui d'ale scolii)

Coboara un tip pe scari.(era soferul directoarei imposibil sa nu ma fi tinut minte)
-Dumneavoastra ce cautati aici?
-Pai de la siveco au venit niste DVD-uri...
-Da, pai nu aveti voie.... e teza unica... Trebuie sa iesiti.
-Am vb cu doamna directoare.....
In timpul asta tipul imi deschide frumos usa si ma invita afara. Eu raman prost.
Isi da seama ca am zis SIVECO pe undeva si ma convoaca la o discutie.
Aberatii de genul.. Da.... cat castigati? Ete fleoshc. Cat vrea P**A mea !!!!
Ii raspunde sex.....(adica sec dar am vrut sa scriu SEX. male)
-CONFIDENTIAL !

Pleaca tipu cu tipa in rosu. Intru napoi in scoala si ma pun la masa elevului de serviciu. In momentul asta eram destul de nervos asa ca mai multe persoane au primit urmatorul mesaj text:
"Imi bag eu p**a in teza lor unica. Tocmai am fost data afara din scoala ca NU AM VOIE. x( acu ii sfidez si stau pe hol. "
Ma enervez mai tare. O sun pe directoare pe mobil. Ii spun ca abia am ajuns si ca o astept jos. Mai trec 5 minute. Coboara si ea. Imi da actele si plec. 12:40. 2 injuraturi si dai viteza spre paltinoasa. se rezolva ushor. unde e urmatoarea scoala. nu gasesc nimik. gasesc o scoala intreb. gasesc la usa un tip. Ce e? La secretariat. Dar ce? Si atunci imi sare tandra.

-Bogdan Tibu sunt reprezentant SIVECO trebuie urgent sa las aceste DVD-uri la secretariat.
Tipu realizeaza ca sunt cineva si se duce sa intrebe pe cineva cine sunt. (eu stiu ca nu sunt mare lucru la astia dar el nu trebe sa stie asta) vine napoi cu coada intre picioare. si ma pofteste in scoala. rezolv rapid si purced spre manastirea humorului. rezolv si asta repede( f de treaba directorul) si vin la humor. Intru in prima scoala toata lumea in cancelarie cu foi cu nush ce. eu caut secretariatul. gasesc un plan de evacuare. ma uit pe el nu inteleg mare lucru. ma uit stanga ma uit dreapta. vad un om neocupat. il abordez.
-Buna ziua. Nu va suparati unde este secretariatul?
-Da cine sunteti?
-De la Siveco ati primit niste DVD-uri.
-Da cum ati intrat in scoala? Ca e teza unica. NU aveti voie !!
-....
-Cum ati intrat in scoal
-Pe usa doamna...:)
-reveniti intr-o ora.
fac rapid si restul scolilor si insfarsit il sun pe colegul meu de judet.

-LEGENDARY !

1 comment:

  1. Lung articol, dom'le, lung.. am si terminat de mancat cat l-am citit :P

    ReplyDelete