Friday, June 11, 2010

Jocuri pentru copii. Episodul 1. BUM


Pentru ca am observat ca in ziua de azi copiii nu mai stiu sa se joace, m-am gandit sa fac o serie de posturi cu jocuri ca nu necesitau cine stie ce lucruri complexe pe care le jucam cand eram mai mic.

Asadar, incepem seria cu favoritul meu: BUM !

Unelte necesare:
-creta;
-o minge;
Se deseneaza undeva urmatoarea floare sa-i zic asa:Sa fie destul de mare astfel incat fiecare copil sa incapa intr-o petala.
Petalele sunt ţări. Fiecare copil decide ce ţară va fi in joc si sa scrie in petala tara cu numele lui. Un copil este in mijloc(se alege aleator acesta are mingea in mana) si zice:
"Să tragă să tragă,
mâţa de coadă
Şi şoarecele de urechi,.....
Ţara cu numele.....Italia(de exemplu)"
Acum va spune numele unei tari aflate in joc si va arunca mingea in sus. Copilul a carui tara va fi nominalizata trebuie sa prinda mingea. Toti ceilalti fug cat pot de tare. In momentul in care tara nominalizata a prins mingea trebuie sa strige BUM !!. In momentul in care acesta a strigat bum, toti ceilalti trebuie sa se opreasca din alergat. Acum copilul cu mingea poate face 3 pasi catre oricare alt copil si sa incerce sa arunce cu mingea in el. Daca copilul este nimerit, acesta din urma trebuie sa mearga in centru, daca nu nimereste pe nimeni va ramane cel care a aruncat mingea in centru.

8 comments:

  1. F interesant, Tibule! Astept si restul listei, ca sa-mi improspatezi memoria, nu de altceva, dar am un nepotzel de 10 ani tare plictist si vreau sa fac instructie cu el cand merg acasa! :D Asa ca mi-e de mare ajutor rubrica ta! ;)

    ReplyDelete
  2. La mine la C-lung Moldovenesc jocul se numeste "Tarile".... ce urmeaza ... shotron?,gropita?

    ReplyDelete
  3. tzara tzara vrem ostasi! my favourite

    ReplyDelete
  4. sau in loc de tari erau culori:P

    ReplyDelete
  5. ce bine ca ai abordat subiectul asta...ieri am vazut doua fetite jucand elasticul :D deci...mai e o speranta. mi-au venit si mie in minte cateva jocuri ale copilariei : " omul negru", " sticluta cu otrava", " imparate, imparate, cat e ceasul de..." si mai sunt :P

    ReplyDelete
  6. si noi cand jucam???

    ReplyDelete
  7. flori fete si baieti :D, ratele si vanatorii...etc

    ReplyDelete