Wednesday, October 14, 2009

Despre chinezi.

Probabil va intrebati ce cauta un post despre chinezi in blogul unui student, tanar, cu frustari.
Ei bine probabil faptul ca sunt inconjurat de ei. Deci din studentii straini precum:
-rusi;
-marocani;
-azerbaijanezi;
-lituanieni;
-gabonezi;
-sud africani;
-danemarchezi? (pana mea sper sa o fi nimerit) a se citi fara ROSU.
- 2 romani;


Din toti cei enumerati mai sus. Toti pusi la olalta nu sunt deajuns sa egaleze numarul chinezilor in Wilhelmshaven. Ce sa va spun? Bai is multi al dracului.
Acu sa nu credeti ca am o problema cu chinezii. Doamne feri sunt oameni faini chiar unii dintre ei. Problema e mentalitatea lor si felul lor de viata. Adica nu chiar ca e o problema, eu remarc doar ce se intampla pe aici. Si cum profita nemtii de.... sa zicem naivitatea lor, care sa fim intelesi este.
Primul soc chinezesc a fost in momentul in care am intrebat una dintre ele ce studiaza. Raspunsul nu a intarziat sa apara si mi-a spus ca studiaza informatica. Si-i zic a uite ca e oarecum pe domeniul meu( STAGIU DE PREGATIRE DOMNULE GABOI off topic pentru mai multi ) si din curtoazia de a pastra conversatia o intreb daca vrea sa devina programator si daca-i place asa mult programarea, la care ea fooooooarte mirata:
-Cum programator? Asta ies? Programator?
-Pai... DA !! Doar faci INFOTMATICA.....
-Pai eu nu vreau asta.....
Si am lasat saraca fata pe ganduri.... Ma intreb cum a ajuns aici. Sincer ma intreb.
Un alt aspect care m-a pus pe ganduri e faptul ca manca foarte mult. Si totul asa prajit putin foarte putin. Cica ar fi cel mai bun mod de a manca. Nu am eu treaba cu ei dar totusi. Sa fim intelesi ei manaca foarte multa carne. Si aici carnea e ralativ scumpa. Adica 2 fleici de snitel de porc ajunge 7 euro. Adica cam ca la noi daca cursul ar fi 1:1. Si baga baitanii carnita in ei de numa numa. Si apoi se mira ca s-au ingrasat. Si-mi zice una intr-o seara ca e grasa pentru China. Am vrut sa-i spun ca esti grasa in general, nu doar pentru China... dar am lasat-o asa.... in speranta ei de viata.
Un alt lucru interesant e cum profita nemtii de aceasta naivitate a lor. Adica in primul rand le-au impus sa aibe o seara chinezeasca. Nimic extravagant. Nemtii au tinut una de-a lor, care btw o fost relativ ciudata, dar is buni pretzel-urile si buna berea... mai ales moca. Acu ii intreb pe domnii chinezi daca le place sa gateasca sau vor sa organizeze respectiva seara. Raspunsul a venit evident foarte prompt si negativ a fost. Doar ca na... "Asa trebuie".
O alta tampenie facuta de nemti e cursul de germana, la care am fost si eu inscris. E foarte bun cursul doar ca e proasta ca dracu profesoara. Adica eu sunt de acord ca doar auzind germana o inveti, dar daca te intreb un cuvant sa mi-l spui in engleza ca is prost si nu stiu ce inseamna, si tu te apuci si-mi explici in germana ce inseamna cuvantul, eu care sunt prost iti spun ca nu stiu ce-i spus si tu mai explici odata tot in germana si mai complicat, ape fii tu sigura ca eu acolo nu o sa mai merg. Drept urmare nu mai merg la cursul de germana, dar chinezii o fac totusi. Si asta pentru ca trebuie. Acu nu zic lor le-o fi chiar folositor din moment ce o sa studieze in limba germana, eu care sunt aici cu proiect nu e asa important. Acu la acest curs de germana chinezii au fost rebotezati. Adica le-o pus profa inca un nume
care sa-l foloseasca in germana, ca probabil ii e prea greu sa pronunte chestii. Ceea ce iar o fost ciudat. Ce au facut baietii nostri ? Au acceptat fara drept de apel. Si nu dau vina pe ei pe chinezi. Dau vina pe sistemul lor, care e asta zice asta face. Dar din moment ce ai iesit la suprafata, incearca si tu sa nu mai fii oaie alba. Schimbati si tu culoarea, fii berbec, tap, sau ce pana mea vrei tu. Gandeste un pic, rationeaza. Din pacate in zadar. Intr-un fel imi pare rau pentru ei. Inafara de Ceausescu nu au auzit nimik despre Romania. Nu au auzit despre Cernobil si nu stiu la ce facultati sunt. E trist dar e Germania lor.
Sa fiti iubiti si fara frica !
Eu... va salut !
Mitica.

9 comments:

  1. De ce frustrat? Danezi ;)

    ReplyDelete
  2. Buna.Am si eu cateva intrebari legate de chinezi :D.Daca esti dispus sa raspunzi,cum pot lua legatura cu tine?

    ReplyDelete
  3. ei bine..am o lista:))
    1 E adevarat ca se casatoresc f devreme?
    2 Care e treaba cu rochia rosie a miresei?
    3 Au obiceiul sa fac de promisiuni?Daca da,le pun in aplicare?
    4 Consuma caini/pisici si alte animalute?
    5 E adevarat ca nu prea le place apa si sapunul?
    6 Cat de scunzi sunt?

    ReplyDelete
  4. 1. nu toti au 20 de ani aprox si nu sunt casatoriti.
    2. cu rochia rosie nu cunosc.
    3. cateodata da.
    4. nu toti.
    5. nu e adevarat.
    6. 160 fetele 170 baietii

    ReplyDelete
  5. bine..multumesc! totusi la 3 am o dilema : "3. cateodata da." banuiesc ca e rasp pt a doua parte a intrebarii;care e pt prima?:D

    ReplyDelete
  6. nu prea am avut ocazia sa-mi promita vreo unul dintre ei promisiuni. deci nu stiu sigur... dar na ca toti oamenii nu tot tmpul ce spun aia fac.

    ReplyDelete
  7. nu am formulat bine intrebarea...nu mai conteaza.ma tot bate unul la cap cu promisiuni si m-am gandit ca poate e o caracteristica generala,dar se pare ca nu e.

    ReplyDelete