Tuesday, November 10, 2009

Olanda. PART 1

Nu o sa impart postul in mai multe posturi o sa-l scriu tot acu si o sa-l publi in doua, ca-s lenes si nu-l mai termin.
Deci prima parte cu confimare ca va exista si a doua.


Dragilor am fost in Olanda. Din acest motiv am lipsit ( bine nu am stat atat de mult dar ..... in fine)

In Olanda a fost frumos.
Prima peripetie a fost in gara in Oldenburg unde trebuia sa ne ia un tip gasit pe internet care mergea in aceeasi directie cu noi. Destinatia noastra si a lui fiind Groningen, The netherlands.
Cred ca e singura tara din lume care are atat de multe denumiri.
Peripetia a constat in faptul ca tipul a intarziat o ora iar noi am vrut sa fim precauti si am ajuns cu 2 mai devreme, ca poate ajunge si el mai repede sa nu neastepte omul Deci 2 ore am vazut Oldenburgul. Si am ajuns mai tarziu la destinatie. Dar partea amuzanta o fost ca noi il asteptam intr-o parte de gara, si el ne cauta in cealalta de gara. Sa va explic:


STRADA x- EL
\\\\\\\\\\\\\\\\\
____| |________
====| |========
====| |========
| | Liniile de cale ferata
====| |========
====| |========
pasaj subteran

Interiorul garii
____________
\\\\\\\\\\\\\\\\\\
STRADA x-NOI

Dupa vreo 5 minute de cautari reciproce si convorbiri telefonice am realizat ca suntem pe parti diferite ca intr-un final sa ne ridice omul de pe partea noastra(care spre apararea noastra era fata garii).
Dupa acest mic incident pornim la drum. Tipul un neamt super de treaba inchiriase o masina pentru a petrece weekend-ul ce urma in Groningen. I se promisese un VW Passat dar primise un mercedes C-Clas, precum asta:

Lucru care l-a bucurat initial dar apoi a vazut cat este de mare portbagajul (care nu e asa mare) si a fost un pic dezamagit. Dar masina nou. 2009. Sa va spun cat de tare mi-au placut cei 80 de km de autostrada in Germania? Viteza cea mai mica a fost 80 din cauza unei restrictii stupide, si Cosmin (care e un fricos in general de viteza si nu doar : ))) aha ha rad de tine ) ma tot batea sa vad kilometrajul care nu arata mult. Doar 190-200. Maximul fiind 201. Senzatii tari. Bucuria mea respectiv agonia lui Cosmin nu a durat mult intrucat am ajuns foarte repede in Olanda unde limita e ati ghicit ( daca nu ati ghicit ati aflat acu) 120.

Pe drum, am schimbat cu soferul si cu prietenii lui, ca nu era singur, 2-3 vorbe despre Romania, Germania si ce am mai vazut noi prin peripetiile noastre de 6 saptamani in aceasta parte de lume. Daniel(soferul) a fost foarte incantat de imnul nostru "LAND OF CHOICE", incantat in sensul ca a ras enorm de mult, si am derivat cu glume de genul u have a choice: You cat chose not to go. Da stiu mi-am batut joc de tare si de al meu patriotism, dar hei, nu-i cea mai buna tara. Si daca ma contrazici esti lusăr.

Ajunsi aproape de destinatie ne intreaba unde sa ne lase. Ii ziceam ca langa stadium( Silviu pretenul si vecinul si studentul din olanda sta aproape de stadion) Un tip din masina care era din Groningen zice ca stie el unde-i Station. Io nu ca la stadium. El da da Station. Train Station. Eu nu STADIUM. EUROBORG STADIUM. Intr-un final suntem lasati la destinatie. Traversam audostrada pe sub ea:P si ajungem la camin in mai putin de 10 minute dupa ce intrebam un tip unde-i o strada care se uita la cer si zice..... Nu stiu. Zic si eu in pana mea ca nu stiu, ca doar pe cer nu o vad. Ajunsi la Silviu, ne punem pe baut o bere si povestit ce v-am zis eu pana acu, apoi ne apucam de baut. Si bem bere, Cea mai buna Sangria pe care am baut-o vreodata facuta de o spanioloaica, Bacardi cu suc de portocale, pentru un rezultat de mango, si smirnof ICE, bautura cu 4% alcool. Dupa care, (asta a fost preparty-ul) mergem la party in oras. Incalecat pe bicicleta lui Silviu (pe portbagaj, il urasc ca nu mo lasat sa pedalez de acolo) am ajuns in centru pentru a frecventa zecile de mii de puburi.
Am fost in:
---
---
....
..
..
....
.
6 puburi baruri in care am consumat mai multa sau mai putina bere printre care in unul am fost de 2 ori.
Ajunsi acasa pe la 6 dimineata destul de wasted am luat podeaua in brate dar totusi punand sacul de dormit sub mine.
Poze si finalul povestii maine.

No comments:

Post a Comment