Sunday, September 13, 2009

Acte.

Dupa cum stiti plec in Germania.
Data plecarii e stabilita pentru vineri 18 septembrie.
Ca sa pot pleca au fost de facut o suta si o mie de acte.
Unul dintre ele era o cerere de plecare, care trebuia semnata de:
-decanul facultatii mele;
-contabilul sef pe universitate;
-juristul universitatii;
-rectorul universitatii;

Mergem noi la secretariat. Easy money. Nu trec 10 minute ca vine prodecanul (decanul era plecat) si ne semneaza foile. Bun zicem avem 1 din 4. Rectorul fiind profesor la facultatea noastra zic colegului de suferinta:
-Ba, hai la rector!
-Hai!, doar ca nu putem merge la el pur si simplu.
-Lasa ba, gasesc eu o scuza.
Si pornim spre biroul lui. Ajunsi la birou ciocanim la usa si ne deschide sotia dumnealui care ne intreaba daca l-am vazut. Noi zicem ca nu. Ea ne zice sa-l cautam la rectorat.
Rectoratul fiind mai departe si cautatul direct pe rector fiind oarecum... , decidem sa mergem pentru celelalte 2 semnaturi.
Doamnele de la relatii internationale ne-au amenintat initial ca o sa dureze o vesnicie sa umblam dupa semnaturi lucru care m-a contrariat oarecum tinand cont ca sunt doar niste semnaturi. Dar nu comentez sa nu mi-o ia in nume de rau.
Ajunsi la contabilitate ii explic doamnei ca suntem 2 studenti Erasmus si ca avem nevoia de semnatura dumneaei. Doamna se uita contrariata pe foaie si isi da seama ca ar fi prima care semneaza( decanul avea semnatura pe verso ceilalti 3 fiind primii pe prima pagina), si ne intreaba de ce nu avem de la jurist prima semnatura. Ii explicam ca prima usa era a dumneaei si ne semneaza. Aveam 2 din 4. Deci o zi e pierduta puteam merge acasa. Noi persistam totusi. Si continuam drumul spre serviciul juridic. Inauntru o singura doamna. Nu tipa de care aveam nevoie.
-Sarut mainile ! Doamna... X nu este?
-Nu e in concediu.
-Poate ne puteti ajuta dvs... suntem 2 studenti Erasmus......
Ne semneaza si dumneaei foile dupa ce intreaba de alte foi despre care noi habar nu aveam, dar i-am zis totusi ca le avem... in alta parte....
Deja ne-am depasit norma aveam 3 semnaturi mai trebuia una. A rectorului. Ii spun lu colegu.
-Hai la rectorat!
-Hai !
Mergem la rectorat, domnul rector era acolo.
Domnul rector are 3 secretare. 2 albinute si o secretara sefa. Ne ia una din albinute in primire ii zicem ca noi avem treaba cu domnul rector moment in care domnul rector, care se uita peste niste hartii in fata noastra se intoarce catre noi, ii spunem ca suntem 2 studenti Erasmus, ca stim ca are o cunostinta in Germania la facultatea la care urma noi sa mergem si daca vrea si poate si are timp sa ne dea contactul persoanei respective ca mergem acolo si in caz de ceva sa avem pe cine suna. Raspunsul este favorabil si ne zice sa trecem luni pe la secretariat sa luam.
Apoi se intoarce catre secretara sefa si catre acte. Nu trec 10 secunde ca se apuca de semnat niste acte, moment in care colegul meu il roaga frumos, dupa ce termina de semnat respectivele acte, sa le semneze si pe ale noastre, acesta se uita peste ele si zice:
-Hai na sa nu va fac sa asteptati pana luni.
Iesim amandoi bucurosi cu toate cele 4 semnaturi care dureaza in jur de 3 zile in mai putin de o ora. Amandoi bucurosi mergem la relatii internationale. Se uita tipa peste acte si intreaba:
-Ce-s cu astea?
-Pai foile cu semnaturi.
-Dar aveti si semnatura rectorului !!
-DA !!
-Ce ati cautat voi la rector ??? x-(
-Pai nu ati spus ca trebuie semnate si de domnul rector?
-Offf...... MDa..... va sunam cand sa veniti dupa acte.

Si uite asa am rezovlat treaba de 3 zile intr-o ora.
Tin sa multumesc pe aceasta cale domnului rector care oricum nu-mi citeste blogu dar care mi-o semnat hartiile in 2 minute.
Va multumesc.

2 comments:

  1. Succes la studii...si te astept la cozile pentru elibarea diplomei de inginer. Acolo sa vezi distractie ! Bafta si spor la treaba acolo in civilizatie. ( dormi pe camp, poate te cultivi si tu :)

    ReplyDelete
  2. mersi fain man. poate ne vedem de craciun la o bere in fierarie

    ReplyDelete